Afdrukken

Extra bagageruimte

Geschreven door marcel. Gepost in Uncategorised

Extra bagageruimte

 Ondanks dat er al enige bagageruimte in de kit-car aanwezig is, zoals gezegd is de auto langer dan een gebruikelijke Seven en de achterwielophanging ligt ONDER de auto, willen we de auto ook wel eens gebruiken voor een weekendje weg. En dan is een beetje extra bagageruimte nooit weg.

Boven de bagageruimte is ruimte om een extra ruimte te creëren, mede omdat het dak op de rolbeugel stopt. Ik heb daarom gekozen om de bagageruimte demontabel te maken. In eerste instantie heb ik gezocht naar een top-koffer van een quad, ongeveer zoals hieronder afgebeeld.

 

Deze is echter niet in de gewenste afmetingen te krijgen EN wanneer deze gemonteerd is dan is de andere bagageruimte niet meer te bereiken zonder het gehele koffer eraf te halen. Voordeel is wel dat deze waterdicht is.

Een andere, mooie, oplossing zou een lederen bagage-rol kunnen zijn, zoals hieronder afgebeeld.

Voordeel is dat dit mooi uitziet, maar helaas niet waterdicht is. Datzelfde geld voor een rieten mand zoals vaker op old-timers te zien is.

Na veel wikken en wegen is gekozen voor 2 topkoffers van een motor. Gunstig omdat we die toch al hadden  (OK eentje dan). Voordeel van een motorkoffer is dat het qua grootte handzaam is, waterdicht en met een snel sluiting op een bodemplaat bevestigd kan worden.

Voor de bevestiging van de montageplaten heb ik een scharnierend rek gemaakt dat omhoog geklapt kan worden wanneer de bagageruimte geopend moet worden, zoals in de onderstaande fotos is te zien.

 

In opgeklapte stand

 

en met geopende bagageklep.

Om het rek in open stand te kunnen vastzetten heb ik een steun onder EEN van de poten gemaakt die ingeklapt kan worden. Zie onderstaande foto

Tevens zijn op deze foto de borging middels een schuifgrendel te zien.

 

 De gemonteerde koffers passen qua breedte precies naast elkaar en late de ruimte voor het derde remlicht vrij. Doordat de koffers afsluitbaar zijn kunnen ze gemonteerd blijven en zorgt de gehele constructie er ook nog eens voor dat de bagageruimte van de auto niet geopend kan worden.